U bevindt zich hier: Nieuws


ZATERDAG 6 JANUARI NIEUWJAARSCONCERT "BACH MET EEN GLIMLACH"


Op DV zaterdag 6 januari 2018 zal ik een nieuwjaars orgelconcert geven in de Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs.

 

Het word een traditie om het jaar met een orgelconcert te beginnen. Dit concert heeft als thema gekregen "Bach met een glimlach".

 

In het Bach repertoire is fraaie muziek te vinden waar een mens blij van wordt, waar je een glimlach op je gezicht van krijgt. Een programma om van de genieten!

 

Reserveer nu alvast KLIK HIER
ALLE WERKZAAMHEDEN ZIJN WEER OPGESTART!


Tsja, je valt op 27 september onfortuinlijk en je breekt je linker elleboog en een middenhandsbeentje rechts. Je zit ineens om het hand ... sterker ... je kunt ineens bijna niets met twee handen die uitgeschakeld zijn.

 

Het herstel is echt wonderbaarlijk gegaan: al mijn werkzaamheden zijn weer volledig opgestart. Jammergenoeg moest ik tot eind november mijn concerten annuleren, maar spelen gaat nu weer bijna als vanouds. Nog net geen 100% dus, maar dat zit in de technische finesse. Dat komt hopelijk hoor weer goed.

 

Indrukwekkend hoeveel steunbetuigingen zijn binnengekomen vanuit heel de wereld! Het doet mij heel veel hoeveel mensen er aan mij denken en voor mij bidden ... en ... gebeden zijn verhoord! Het is onmogelijk om iedereen persoonlijk te bedanken. Vandaar dat ik via deze weg iedereen bedank voor alle lieve reacties op welke manier dan ook.
ZESDE CONCERT TOURNEE NAAR AUSTRALIË IN 2018


In juli en augustus 2018 zal Arjan Breukhoven voor de zesde keer een orgelconcert tournee maken door West Australië.

 

Zo zal hij ook dit keer meerdere orgelconcerten spelen in de regio Perth en Albany, maar ook zal hij spelen tijdens hymn singings.

 

Voor deze tour zijn ook hele bijzondere plannen in ontwikkeling, uniek voor Australië!
CONCERTTOUR USA


Vanavond een concert in de First Presbyterian Church in Lake Forest ... net boven Chicago. Na afloop komt een jonge vrouw in tranen naar mij toe die samen met haar moeder in de kerk was ... "Mijn moeder heeft alzheimer", vertelde ze. "Tijdens jouw concert gebeurde iets met mijn mam. Ik zag haar zoals ik haar in geen jaren meer heb gezien ... zo ongelofelijk genieten. Een stukje hemel op aarde". Zoiets emotioneert mij enorm!


BELUISTER EN BESTEL DE NIEUWSTE ORGEL CD UIT WIESBADEN


Arjan Breukhoven heeft zijn nieuwe orgel solo cd opgenomen in de Marktkirche van de Duitse stad Wiesbaden. Op het grote en indrukwekkende Walcker-orgel werd een programma gespeeld van o.a. Beethoven, Williams (Star Wars Medley). Maar ook het, speciaal aan Arjan opgedragen, March Heroic van de Noorse componist Mons Leidvin Takle zal niet ontbreken. 

 

Een wervelende cd programma gespeeld op een top instrument!

 

Deze cd zal eind november uitkomen! BESTEL NU ALVAST
NIEUWE CD SAXOFOON EN ORGEL "TOUCHED BY THE WIND"


Op 30 april vonden de opnames plaats van de opvolger van de CD "Colors of the Wind" In de kathedraal van Rotterdam hebben saxofonist Patrick Curfs en organist Arjan Breukhoven een programma opgenomen met muziek van van Otterloo tot Piazolla en van opwekkingsmuziek tot Bernstein en nog veel meer.

 

Een verrassend programma opgenomen op een verrassende, maar buitengewoon fraaie locatie!

 

De CD werd op zaterdagavond 25 juni 2016 gepresenteerd tijdens het Muzikale Vrienden Concert in de Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs.
NIEUWE KERST CD VERKRIJGBAAR


Kortgeleden heeft Arjan Breukhoven met zijn drie mannenkoren een prachtige Kerst Cd opgenomen getiteld: 'Arjan Breukhoven dirigeert 'Groot Mannenkoor bij kaarslicht' deel 2 - Zingend naar Bethlehem. Het Hollands Christelijk Mannenkoor, het Christelijk Mannenkoor Prins Alexander en het Randstedelijk Mannenkoor zingen de mooiste koorwerken, bekende, maar ook verrassende nieuwe stukken. Naast de koorzang is er massale samenzang te horen maar ook prachtige en soms verstilde solo's van zangeres Rineke de Wit, die ook hobo speelde, en van Maurice en Janita van Dijk trompet en Evert van de Veen aan het orgel. De vleugel werd bespeeld, en de algehele leiding was in handen van Arjan Breukhoven.

 

Deze zeer afwisselende Kerst Cd is verkrijgbaar voor € 14,90

 

Bestel HIER

 
NIEUWE BLADMUZIEK VOOR ORGEL: FANTASIE OVER PSALM 87


Nieuw verschenen: Fantasie voor orgel over Psalm 87 “God zal hen zelf bevestigen en schragen”.

 

Een fraaie orgelbewerking over deze psalm in de serie psalmbewerkingen.

 

BESTEL HIER
ARJAN BREUKHOVEN BESPEELT HET UNIEKE BLAASORGEL


Uniek en verrassend is de mogelijkheid om Arjan Breukhoven te horen als bespeler van verschillende blaasorgels. Breukhoven beschikt over een aantal unieke blaasorgels met totaal verschillende klankkarakters.

 

Verfrissend bij een koorconcert als extra begeleidingsinstrument, maar ook uniek om Arjan uit te nodigen als organist of als pianist waarbij hij tegelijkertijd één van zijn blaasorgels bespeelt.

 

Vraag hier om extra informatie CONTACTFORMULIER

 

Bekijk HIER de blaasorgel video

 
NIEUWE EVANGELISCHE LIEDBUNDEL "HEMELHOOG" VERSCHENEN


Echt toppie, bijzonder en eervol: vandaag de nieuwe Evangelische Liedbundel 'Hemelhoog' binnen gekregen met daarin een leuk aantal liederen van mijzelf, gecomponeerd in samenwerking met de bekende dichters André Troost en Jaap Zijlstra. Hopelijk tot zegen van velen en tot eer van God!
ARJAN BREUKHOVEN ONTVANGT PRESTIGIEUZE FRANSE ONDERSCHEIDING


Op zaterdag 14 juni heeft musicus Arjan Breukhoven een Franse onderscheiding ontvangen wegens zijn verdienste voor de Franse orgelliteratuur. In de salon Opera van  'l Hôtel InterContinental in Parijs is de onderscheiding feestelijk overhandigd. Arjan Breukhoven speelt de Franse muziek vaak tijdens concerten over de gehele wereld en nam op vele Cd's Franse muziek op.

 

 

De Franse Société Académique d'Education et d'Encouragement Arts-Sciences-Lettres heeft Arjan de Médaille d' Argent toegekend, de zilveren medaille. Een eervolle onderscheiding voor zijn uitvoering van de Franse muziek wereldwijd.

 

 
MUZIKAAL KOKEN MET BEKENDE MUSICI?


Direct op voorraad leverbaar: het Muzikaal Kookboek. Een drietal opmerkelijke punten rondom dit kookboek, ook een drietal redenen om dit kookboek zeker te kopen:

 

1. het ‘muzikaal kookboek’ is samengesteld uit de lekkerste recepten van 24 bekende Nederlandse musici. Ernst Daniël Smid, Marco Bakker, Sharon Kips, Kees Alers, Gerlinda van den Berg, Arjan Breukhoven, Patrick Curfs, Martin de Deugd, Maurice van Dijk, Henk Jan Drost, Pieter Heykoop, Sharon Kips, Wim Magré, Martin Mans, Noortje van Middelkoop, Arjan en Edith Post, Liselotte Rokyta, Wendy Roobol, Marco den Toom, Evert van de Veen, André van Vliet, Peter Wildeman, Martin Zonnenberg en Jan Quintus Zwart.

 

2. met dit ‘muzikaal kookboek’ steunt u een zeer bijzondere stichting. De opbrengst van dit boek gaat namelijk naar de stichting ‘International Justice Mission’ (IJM).

 

3. de omslag van dit boek is op speciaal verzoek ontworpen en geschilderd door de bekende kunstenaar Marius van Dokkum.

 

Ook is het mogelijk dit zeer unieke kookboek weg te geven, denk aan een kerstgeschenk voor al uw relaties. Een voordeel is dat u hiermee het goede doel steunt en ... eten is een sociale bezigheid. Je maakt tijd voor elkaar en het draagt bij aan lichamelijke, mentale en sociale gezondheid. Een origineel cadeau!!!

 

BESTEL HIER
NIEUWE CD's UIT FINLAND


In de komende week zullen de in juni in Finland opgenomen orgel cd's uitkomen. Twee werkelijk schitterende producten vanuit de St. Michaelschurch.

 

Eén Cd is een improvisatie Cd. In deze serie zal deel 6 vol staan met prachtige improvisaties over de een 14-tal psalmmelodieën. 'Ik had al 5 Cd's vol geïmproviseerd met  mooie geestelijke liederen. Heerlijk om een Cd vol te improviseren over de geliefde psalmen' aldus Breukhoven.

 

Bestel HIER de psalmen Cd

 

De andere is een Cd, getiteld (hoe kan het ook anders) Finlandia,  vol met muziek van Bernstein via Breukhoven naar Boccherini, maar Chopin, Ketelby en o.a. Saint-Saëns komen voorbij. Een geweldige Cd met schitterende effecten gespeeld op een buitengewoon orgel in de Finse stad Turku!

 

Bestel HIER de Cd Finlandia
NIEUWE CD DUET VAN TWEE ROTTERDAMSE RAS-MUSICI


De twee Rotterdamse ras-musici Kees Alers en Arjan Breukhoven presenteerden op zaterdag 28 september hun nieuwe Cd getiteld 'DUET'. Emotie was zeker te horen zijn tijdens dit concert en zeker ook op de Cd. Met een programma wat er zijn mag!  Een met recht te noemen ‘belcanto’ programma, muziek met veel klankschoonheid, gedacht vanuit het vocale. Een aantal werken die te horen zijn, zijn dan ook afkomstig uit het vocale opera repertoire. Maar ook enkele beroemde instrumentale werken.

 

Bestel de Cd en klik HIER

 
NIEUWE PIANO EN ORGEL CD ’HOW BEAUTIFUL’


Binnenkort zal worden gepresenteerd de nieuwe piano en orgel Cd ’How Beautiful’. Pianist Arjan Breukhoven en organist Evert van de Veen spelen een Brits programma op deze schitterende Cd. Muziek allemaal afkomstig vanuit Groot-Brittannië met oa. het beroemde Jerusalem van Hubert Parry, bekend van ’the last night of the proms’, maar ook het mooie liedje O Danny Boy. Allemaal Britse pareltjes meesterlijk uitgevoerd! Binnenkort dus leverbaar, maar nu al te bestellen. Kijk in de agenda voor de presentatieconcerten. 

 

BESTEL NU
JUBILEUM CD DE BESTE ORGEL CD VAN 2012


Het blad Gezinsgids publiceerde de beste CD’s die uitkwamen in 2012. In de rubriek orgel CD’s staat op de eerste plaats de Jubileum CD van Arjan Breukhoven. Deze zeer afwisselende CD mag zich dus de beste orgel CD van 2012 noemen. Een prachtig compliment van de Gezinsgids. De programmakeuze en de uitvoering/interpretatie kregen de maximale score.

 

BESTEL NU
Volgende concert:

17 december 2017
Rotterdam-Ommoord

Kerstzangdienst mmv. Open Hof Cantorij olv. Willem Blonk | Arjan Breukhoven, orgel/vleugel