U bevindt zich hier: Wie ben ik » CV Kort


CV Arjan Breukhoven (kort)


Arjan Breukhoven studeerde aanvankelijk orgel bij Jan Brandwijk en later orgel en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Aan het conservatorium studeerde Arjan Breukhoven ook piano. Tevens studeerde hij zang, improvisatie en koordirectie. 

 

Arjan verleent jaarlijks zijn medewerking aan zo’n 450 concerten en diensten als pianist, organist, solistisch of als begeleider van solisten en koren, en als dirigent in eigen land en in vele andere landen binnen Europa, USA, Rusland en in Australië. Zo bespeelde Arjan wellicht als eerste Nederlandse organist het hoofdorgel van de Vaticaanse Sint Pieter, in de beroemdste kerk ter wereld. Als pianist en als organist heeft hij een eigen, zeer veelzijdige stijl van improviseren ontwikkeld zowel in de klassieke als in de lichte trend. Bovendien is Arjan Breukhoven dirigent van een drietal zeer grote koorverenigingen. 

 

Op 14 juni 2014 werd zeer eervol in Parijs aan Arjan Breukhoven uitgereikt, ter gelegenheid van zijn grote verdienste voor de Franse orgelmuziek die hij wereldwijd uitvoert, door de Société Académique d'encouragement et d'éducation 'Arts, Sciences et Lettres' te Parijs: de 'Médaille d' Argent' (de zilveren medaille).

 

Regelmatig werkt hij mee aan radio- en televisieopnamen voor binnen- en buitenlandse omroepen. Ook heeft Arjan Breukhoven aan zeer vele DVD- en Cd-producties meegewerkt. Als componist is hij bekend door zijn vele composities voor koor, orgel en andere instrumenten. Arjan Breukhoven is als organist verbonden aan de Hervormde Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs.


Volgende concert:

29 maart 2019
Hoorn

Interactieve lezing in beeld & geluid over Bach's Matthäus Passion