U bevindt zich hier: Wie ben ik » Koren
"Hollands Christelijk Mannenkoor"


Het ’Hollands Christelijk Mannenkoor’ is voortgekomen uit het ’Hillegersbergs Christelijk Mannenkoor’ dat werd opgericht op 12 oktober 1953.  Mede door de enorme toeloop uit Lansingerland (Berkel & Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk) heeft ons koor een enorme groei doorgemaakt. Om deze reden is het koor in 1984 van de Rotterdamse wijk Hillegersberg verhuisd naar Berkel & Rodenrijs. Momenteel bestaat het koor uit meer dan 130 leden; sinds augustus 1989 is de muzikale leiding in handen van Arjan Breukhoven. Elke repetitieavond is werkelijk een geweldige avond. Wij oefenen onder zijn bekwame leiding een breed repertoire: geestelijke liederen en bekende klassieke werken, maar ook moderne muziek, musical en operawerken in vele talen. Maar de basis van dit mannenkoor ligt bij de Christelijke muziek. Wij verlenen gemiddeld een keer per maand onze medewerking aan concerten en kerkdiensten. Ook mochten wij meerdere keren meewerken aan het televisie- en radioprogramma ’Nederland Zingt’ en het radioprogramma ’Laat ons de rustdag wijden’ van de Evangelische Omroep.  Maandagavond is de vaste repetitieavond in het Kerkelijk Centrum ’De Ark’, Oranjestraat in Berkel & Rodenrijs en wel van 19.30 uur tot 22.00 uur. Natuurlijk is het niet zo dat er op die avond twee uur en een kwartier achtereen wordt gezongen. Vast programmapunt is de koffiepauze van een kwartier.  Ter kennismaking bij uw eerste bezoek aan onze repetitie ontvangt u gratis een exemplaar van een van onze Cd’s van het Hollands Christelijk Mannenkoor.     Informatie en boekingen:   Bezoek de website: www.hcm.nu
Christelijk Mannenkoor "Prins Alexander"


Het Christelijk Mannenkoor 'Prins Alexander' is opgericht op 10 oktober 1966 en heeft onder professionele leiding van dirigent Arjan Breukhoven, en door inzet en motivatie van de leden, een grote bekendheid verkregen tot ver buiten de regio.

  

Jaarlijks worden gemiddeld zo'n twintig concerten gegeven en medewerkingen aan kerkdiensten verzorgd, dit in zowel binnen- als buitenland. Ook mochten wij meerdere keren meewerken aan het televisie- en radioprogramma 'Nederland Zingt' en het radioprogramma 'Laat ons de rustdag wijden' van de Evangelische Omroep.

  
Bijzonder is dat sinds 1997 het koor een vriendschapsband heeft met de AGV Sangerbund 1920 uit Sandhausen bij Heidelberg, een mannenkoor uit Duitsland.

'Prins Alexander' is een Christelijk Mannenkoor en dus bestaat een belangrijk deel van het repertoire uit liederen met een Christelijke achtergrond, van bewerkte Psalmen tot enerverende negrospirituals. Hiernaast worden ook prachtige klassieke en moderne liederen gezongen. Dit mannenkoor heeft een repertoire dat zeker uitnodigt om mee te zingen.

Het koor bestaat uit meer dan 80 leden en vindt haar thuisbasis in de wijk Prins Alexander van Rotterdam. De leden zijn uit de wijde omgeving afkomstig.

  
Wekelijks wordt op dinsdag van 19.45 – 22.00 uur in de Alexanderkerk in de Springerstraat 340 gerepeteerd. Naast de vaste repetitieavonden organiseert het koor ook bijzondere avonden voor de koorleden. U kunt vrijblijvend eens komen luisteren op dinsdagavond, de koorleden en dirigent zullen hun best doen er een geweldige avond van de maken.

  

Voor meer informatie en boekingen zie: www.cmk-prinsalexander.nl


"Het Randstedelijk Mannenkoor"


Het Randstedelijk Mannenkoor is nog een jong koor. Sinds de oprichting in het jaar 2000 is Arjan Breukhoven dirigent van deze enthousiaste vereniging. Sinds de oprichting heeft het Randstedelijk Mannenkoor een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Wekelijks oefent dirigent Arjan Breukhoven op de donderdagavond met meer dan 110 leden in het gebouw ’De Kern’, aan de Eikenlaan te Spijkenisse. Elke repetitieavond blijkt weer, dat het koor bij de dirigent in goede handen is.  Het Randstedelijk Mannenkoor is een bijzonder mannenkoor. Dit komt zeker tot uitdrukking in het repertoire. Dit neutrale koor heeft in de jaren na de oprichting een geheel eigen gezicht weten te creëren. Het repertoire bestaat uit onder meer populair klassieke muziek, hoogtepunten uit musicals, volks- en vaderlandse liederen, negrospirituals en geestelijke muziek. Repertoire dat zeker uitnodigt om mee te zingen. Regelmatig werken wij mee aan concerten en kerkdiensten. Wij mochten meerdere keren meewerken aan het televisieprogramma ’Nederland Zingt’ van de Evangelische Omroep, ook werkten wij mee aan een televisiecommercial van de Belastingdienst, een televisiefilm en aan meerdere tv-programma’s. Het mannenkoor repeteert in Spijkenisse, maar de koorleden komen niet alleen uit Spijkenisse maar uit de wijde omgeving zoals bijvoorbeeld: Brielle, Hellevoetsluis, Hoogvliet, Maassluis, Pernis, Rotterdam, Rozenburg, Tinte, Zuidland en Zwijndrecht. Het Randstedelijk Mannenkoor heeft nog steeds plaats voor nieuwe leden. Heeft u zin om met ons koor mee te zingen kom dan eens vrijblijvend langs op een van onze repetitie avonden. U hoeft echt geen noten te kunnen lezen. Iedere donderdagavond is Het Randstedelijk Mannenkoor en de dirigent aanwezig in de Gereformeerde Kerk ’DE KERN’, Eikenlaan 2 te Spijkenisse. De repetitie begint om 19.30 uur en duurt tot 21.45 uur. Halverwege is een gezellige pauze gepland.    Voor meer informatie, boekingen en aanmelding zie: www.randstedelijkmannenkoor.nl


Volgende concert:

21 juli 2024
Nijmegen

Besloten Friendship Cruises Concert mmv Arjan Breukhoven, orgel & vleugel | Donij van Doorn, sopraan | Kees Alers, fluit | Jasmijn Burger, viool  Algemene voorwaarden

Verzend- en retourbeleid